Uw foto’s toevoegen

 

Wilt u foto’s delen met mensen die u op Rochefort hebt ontmoet?

Dan kunt u via deze pagina inloggen op de Rochefort website. U moet dan wel eerst geregistreerd zijn als gebruiker. Daarvoor vind rechts op deze pagina een link. U krijgt vanzelf een gebruikersnaam en password toegestuurd. Ter controle moeten wel uw rechten na aanmelding worden verhoogd om foto’s toe te voegen. Ook daar krijgt u vanzelf bericht van.

Met de u toegestuurde gegevens kunt u inloggen. U komt dan in de beheerpagina’s van onze website. Links op de pagina staan uw mogelijkheden.

Dashboard is de ‘homepagina’ van de beheerpagina’s.

Via de link Profiel kunt u uw wachtwoord wijzigen in één die voor u makkelijker te onthouden is. Verder kunt u in het Profiel meer gegevens invullen. Dat is optioneel en alleen zichtbaar voor de beheerders van deze site.

Hoe voegt u foto’s toe?

U voegt foto’s toe in 13 heldere stappen. Als u de onderstaande stappen precies volgt, kan er niets misgaan. (Een tip!: laat deze pagina in een venster staan en open de website in een nieuw venster voor het toevoegen van foto’s. Zo kunt u makkelijk tussen de vensters wisselen en stap voor stap deze handleiding volgen).

1) Klik in Dashboard op ‘Galerij’ – ‘Nieuwe Galerij’
2) Vul in het eerste veld de naam van de nieuwe galerij in (bijvoorbeeld uw naam?)
3) Klik op ‘Media toevoegen’
4) Klik op ‘bestanden uploaden’
5) Klik op ‘bestanden selecteren’
6) Selecteer op je computer alle foto’s die je naar de Galerij wilt uploaden
7) Klik op ‘Openen’. Je ziet nu dat de bestanden worden geüpload en automatisch zijn geselecteerd.
8) Klik nu links in het scherm op ‘Galerij aanmaken’. Je ziet nog altijd de foto’s die je zojuist hebt geüpload geselecteerd staan.
9) Klik rechtsonder in het scherm op ‘Galerij aanmaken’. Je ziet nu de foto’s die je zojuist hebt geüpload in je scherm. Je kunt de volgorde veranderen door de foto’s naar een andere plek te slepen.
10) Klik rechts in het scherm op het uitklapscherm naast ‘link naar’ ‘Mediabestand’ en kies voor ‘Bijlagepagina’ (deze stap uitvoeren ivm bug!!!!!)
11) Klik rechts in het scherm op het uitklapscherm naast ‘link naar’ ‘Bijlagepagina’ en kies voor ‘Mediabestand’ (deze stap uitvoeren ivm bug!!!!!)
12) Klik rechtsonder op ‘Galerij invoegen’. Je komt nu weer terug in het bewerkscherm van de nieuwe galerij. In het tekstvlak staan allerlei codes. Dat is prima.
13) Klik op ‘Publiceren’ en de Galerij is aangemaakt en de foto’s zijn automatisch aan de Galerij gekoppeld.

  2 reacties aan “Uw foto’s toevoegen”

 1. Hoi Ida,
  We zijn weer thuis. 2e camping was stukken minder leuk en toen het ook nog slecht weer werd, hielden we het voor gezien. Maar ja, het was ook moeilijk tippen aan de gezellige 10 dagen op Ferme de Rochefort.
  Ik wil me registreren op de foto site, maar deze link geeft alleen inloggen, en niet apart registreren. Als gevolg accepteert hij mij niet. Wat moet ik doen?
  groetjes,
  Edy

 2. Het registreren is inmiddels in orde en instructies zijn aangebracht.
  Ik denk dat het nu wel zal lukken.
  Ida

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)