Jun 192013
 
Een Frans terrasje bij centre Pompidou

Een dagje naar Parijs met op het programma : de Eifeltoren, tochtje op de Seine, bezoek aan de Sacre Coeur, slenteren tussen de schilders op Place du Tetre, bezichtigen van de Notre Dame op Isle de la Cité of snuffelen op Quartier latin. Dus voor elk wat wils!

Vervoer: met een touringcar, speciaal voor onze camping

Duur: van 8 tot 8 (20.00u)

Datum: 30 juli 2013

Kosten €25 per persoon.

Geen gezoek naar een parkeerplek, geen gestress in het verkeer, de kinderen willen voor 1 keer graag mee, omdat ook hun vriendjes mee gaan. Op het gemak een dagje snuffelen aan het magische Parijs.

 De bus is besproken en nagenoeg vol.

Stops in Parijs:

1 Eifeltoren, hier kunt u evt ook een bootttocht maken op de Seine,  of een wandelingetje naar de overkant van de Seine

2 de Sacre Coeur, ook place MonMartre is vlakbij, een tuin voor de piknik en de gezellige straatjes voor schilderwerk, snuisterijen en goedkope kleding, stoffen ed.

3 Notre Dame, Quartier latin met gezellige winkelstraatjes en terrasjes, de boekenstalletjes langs de Seine en diverse andere gebouwen.

Tip: wanneer u de Eifeltoren wilt beklimmen: met de trap kan altijd! de eerste verdieping is 200 treden, de derde 600! Maar voor het geval u op het gemak , met de lift naar boven wilt: er zijn meestal enorme wachtrijen, dus bestel dan alvast het kaartje op het internet.  Anders zal de tijd tekort zijn.

Verder zigzaggen we door de stad en komen zo langs vele bekende gebouwen, zoals de Arc de Triompf, Mausoleum, Le Grand et Petit Palais, het Louvre en vele andere. er is geen tijd om overal uit testappen, maar genoeg voor een eerste indruk.

Ken je de stad al een beetje, dan kun je ook bij de eerste stop uitsteppen en per metro naar de laatste opstapplaats gaan. Tussendoor ben je dan vrij om langer de tijd te nemen of naar die ene speciale plek te gaan..

Veel tijd om fotoos te maken, is er niet op zo’n dag; ik heb er 1 gemaakt: op een terras, waar ze ijs in allerlei varianten, gemengd met fruit presenteren, heerlijk..

Ijs met fruit eten in Quartier Latin

Ijs met fruit eten in Quartier Latin

 Gepubliceerd door om 20:54

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)