Omgeving

 

De boerderij camping ligt aan een doodlopend weggetje, dus er is geen doorgaand verkeer. Vanuit de camping kunt u zo het bos in, de akkers over en naar de Loire.
Het dorpsplein is op 2 km te bereiken over een rustig weggetje, er staat een fiets met mandje klaar om naar de echte Franse bakker te fietsen, maar wandelen kan natuurlijk ook.

Wandelen en Fietsen

Er valt eindeloos te wandelen en te fietsen vanaf de camping op rustige landweggetjes. Langs de Loire loopt een dijkje waar een zeer goed fietspad gaat. Hierlangs bent u in 12 km in het naburige plaatsje Sully sur Loire met een erg mooi kasteel. Er is een leuke markt en wat te denken van een piknik in de kasteeltuin?
In Sully sur Loire is ook een prachtig verwarmd buiten zwembad met een golfslag, zo u nog nooit heeft meegemaakt.

Natuurgebied de Sologne

Het natuurgebied van de ‘Sologne’ is bekend om haar prachtige natuur en de vele planten en dieren. Het klimaat is er heerlijk, al in het vroege voorjaar is de temperatuur aangenaam. Het is er vaak droog , dus weinig regen en sneeuw. Maar wel veel zon! Wandelend, fietsend of rijdend zult u grote kans maken een ree, fazant of andere wilde dieren te zien. Ook op onze boerderij-camping vliegt niet alleen de pauw s’avonds op het hoogste dak, maar gaan ook de uilen op jacht en hoort u de jonkies sissen om eten. In het voorjaar zwelt rond de plas het gezang van de kikkers aan en u kunt zich bedenken, dat ook zij genieten van het voorjaar.

Zwemmen

Behalve de vele zwemmogelijkheden in de buurt, variërend van binnen en buiten zwemparadijzen tot diverse meertjes hebben we op ons terrein een heus zwemmeertje. Een ieder kan hier een heerlijke plek vinden in de zon, in het water of met uw stoeltje genietend uitkijken over bos en water. Op de camping is een opblaasbadje voor de hele kleintjes.

Paardrijden

Ook is het mogelijk om te paardrijden vanaf de camping. Zelf hebben we pony’s en bij de buren (2 km door het bos) zijn paarden te huur. U kunt een tocht maken met gids.

We hebben enkele fietsen beschikbaar, alsmede routes, fiets en wandel kaarten.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)