De Loiret

 

De kastelen

Het Loire gebied is bekend van de vele kastelen. De grote bekende kastelen Chambord, Chenonceau, Blois en Amboise zijn in een dagtocht te bezoeken.

Binnen handbereik liggen de wat kleinere maar minstens zo interessante kastelen, zoals Blancafort, Chamerolles, la Ferté st Aubin en vele andere. We informeren u graag ter plekke over de talrijke mogelijkheden.

Porselein en waterwerken

Het beschilderde porselein in Gien, met de 2e keus hal en museum geven inspiratie voor een mooi gedekte tafel.

Het door Eiffel ontworpen aquaduct in Briare is zeker de moeite van een wandeling waard.

Ook zijn er velel sluisjes oud en jong in de kanalen die Frankrijk doorkruisen van noord naar zuid.

Kerken en Abdij

De Abdij in Saint-Benoit, bekend van de Benedictijner monniken met de Gregoriaanse zang en het kleine kerkje In Germigny le pré liggen naast de deur. Ook ons prachtig gerestaureerde kerkje uit de 12 eeuw is een bezoekje waard; er heerst een serene rust.

Naar het zuiden, dwars door de Sologne kunt u het heksenmuseum bezoeken. Dit museum laat de heks zien in alle hoedanigheden en door de eeuwen heen. Het is erg beeldend en met grote zorg samengesteld. Vanaf de parkeerplaats word u door een zwarte kat, vanuit de bosjes verwelkomd.

Brocante, museum en heel veel anders

Vaak word er gevraagd naar Brocantes, deze zijn veelal in het weekend.

Er zijn nog talloze andere bezienswaardigheden. Op de camping liggen mappen met informatie en openingstijden. Ook zijn er foldertjes om mee te nemen. Uiteraard kunnen we op veel van uw vragen specifiekere informatie geven.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)