aanraders

 

Hier volgt een greep uit de diverse mogelijkheden ter afwissling van uw kampeervakantie,  een beetje cultuur en historie op attractieve wijze.
Alles gemakkelijk met de auto te bereiken vanaf de camping.

Het schouwspel bij het kasteel van Sint Fargeau, waar 300 vrijwillige acteurs, 60 paarden en eenzelfde aantal honden het team van echte acteurs compleet maken. U komt ogen te kort en zelfs zonder kennis van de Franse taal zult u zich geen moment vervelen.

Het kasteel in aanbouw “Guedelon” is leerzaam en leuk voor alle leeftijden. Men bouwt een kasteel op de Middeleeuwse manier. Er is een woondorpje bij dat zelfvoorzienend zou zijn, zoals in die tijd, met varkens, geiten, ganzen en nog veel meer. Alle gereedschap en bouwmateriaal word ter plekke uit natuurlijke materiaal van het terrein rond het bouwproject gemaakt, zoals stenen, hout en ijzer.

Een dagje Parijs behoort ook tot de mogelijkheden, het is goed te bereiken per auto en of trein.

Ook Euro-Disney is op een bereikbare afstand en het bespaart u een dure overnachting ter plekke, want zelfs na de middernacht-parade kunt u nog terug naar de camping.

Er zijn 3 grote steden gemakkelijk bereikbaar:
het mondaine Orléans, bekend van Jeanne d’Arc;
Montargis, waarvan de binnenstad wel eens “klein Venetie” word genoemd
En het studentikoze Bourges, waar delen van de oude stadsmuur nog in takt zijn.

Rond Sancerre ligt een enorm wijngebied, waar enkele zeer bekende wijnen worden gemaakt. Vele “caves” zijn te bezoeken en met een beetje geluk vind u nog dat kleine wijnboerderijtje waar u aan de keukentafel mag proeven.

Wanneer u specifieke vragen hebt, stel ze gerust.
We hebben uitgebreide documentatie op de camping.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)